Tiedät, että olisi hyvä lukea Raamattua, mutta on vaikea löytää siihen aikaa. Sitä paitsi sitten kun kirjan ottaa käsiinsä, ei välttämättä tiedä, mitä lukisi. Lukupyrähdykset sieltä ja täältä eivät todella täytä sisintäsi, mikä ei senkään vertaa rohkaise tarttumaan Raamattuun säännöllisesti.
Syvälle Sanaan -raamatuntutkimisohjelma antaa Raamatun lukuun ryhtiä.
“Tykkäsin siitä, että tehtävät olivat monilta osin hyvin käytännönläheisiä ja haastoivat minua ajattelemaan ja toimimaan.”
“Koin, että Jumala puhui minulle erittäin voimakkaasti tämän kautta.”
“Ohjelma antaa välineet Sanan äärellä pysähtymiselle ja kuitenkin tilaa juuri omanlaisille löydöille ja Sanan henkilökohtaiselle puhumiselle omaan elämään Pyhän Hengen kautta.”
-
Käytännöllinen ja monipuolinen tapa tutkia Raamattua.
-
Voi käyttää minkä tahansa Raamatun kohdan tutkimiseen.
-
Kymmenen askelta, esim. viisi per viikko.
-
Käytä vartti päivässä tai sen verran aikaa kuin sinulla on.
-
Antaa tilaa tehdä omia oivalluksia. Ei oikeita tai vääriä vastauksia.
-
Ohjaa kuuntelemaan Jumalan puhetta Raamatun äärellä.
-
Ohjaa käyttämään syvällisiä työkaluja.
MIKÄ ON SYVÄLLE SANAAN -OHJELMA?
“Ei tylsä!”
"Olen kokenut suurta luottamuksen kasvua ja iloa, kun olen tutkinut Raamatun jakeita ja yksittäisiä sanoja. Aivan ihmeellistä!”
“Saman teeman äärellä viipyminen ja Sanan tutkiminen vahvistavat luottamusta Jumalan hyvään tahtoon.”
Hei!
Olen itsekin käyttänyt erilaisia raamattutyökirjoja, joista usein tulee sellainen olo, että kysymyksissä haetaan jotain tiettyjä vastauksia. Tämä ei inspiroi! Koronavuonna löysin Flourish-työkirjat (flourishbiblestudies.com) ja innostuin Raamatun tutkimisesta uudelleen. Jumala puhui Sanansa kautta, minkä seurauksena jumalasuhteeni ja elämänlaatuni parani.
Tulin uskoon vuonna 1987 ja olen tehnyt töitä viestinnän parissa neljällä mantereella. Oma syväsukellukseni Sanaan tapahtui 2000-luvun lopulla, jolloin kävin Youth With A Missionin (YWAM) School of Biblical Studies -koulun Englannissa ja School of Biblical Christian Worldview -kurssin Saksassa. Syvälle Sanaan -ohjelmaan olen koonnut parhaita löytämiäni lähestymistapoja Raamatun tutkimiseen.
Kokemukseni mukaan Jumalan sanoja kuuntelemalla ja seuraamalla voi parhaiten elää yltäkylläistä elämää Jumalan läsnäolossa. Siihen haluan ohjata myös sinua!
KYSYMYKSIÄ?
Mitä jos ei ehdi tehdä kaikkia päivän tehtäviä samana päivänä?
Ei haittaa. Ellet ole mukana ohjelmaa käyttävässä pienryhmässä, voit ilman muuta tehdä tehtäviä oman aikataulusi mukaan. Oman kokemukseni perusteella säännöllisyys Raamatun äärellä on kuitenkin hyödyksi, joten saatan tehdä vaikka vain yhden kysymyksen kolmesta. Jonain päivänä sinun taas voi olla mahdollista tehdä parin päivän sisältö kerralla. Laita ohjelma palvelemaan itseäsi.
Voiko Syvälle Sanaan -ohjelmaa käyttää myös pienryhmässä?
Ehdottomasti! Olen saanut innostunutta palautetta ryhmätyöskentelystä: yksin oli antoisaa, mutta ryhmässä vielä antoisampaa. Syvälle Sanaan -työkirjoissa on myös ideoita ryhmätyöskentelyyn.
Onko minun pakko tehdä kaikki tehtävät?
Ei ole. Suosittelen kuitenkin sitä, sillä Pyhä Henki voi antaa uusia näkökulmia myös vieraampien lähestymistapojen kautta.
Onko tästä minulle hyötyä, vaikken halua käyttää Internettiä lähteenä?
Uskon, että on. Jotkut tutkivat lisää vain lukemalla alaviitteitä, toiset käyttävät Novumia, Raamatun Sanakirjaa tai muita kirjoja, joita voi jo löytyä hyllystä. Myös kirjastosta voi lainata lähdeteoksia. Kommentaariraamattu on hyvä apuväline. Sisältönsä monipuolisuuden puolesta raamattu365.fi -sovelluksen kuukausi- tai vuosimaksu on kuitenkin edullinen investointi ja samoin kuin englanninkielinen blueletterbible.org, joka on ilmainen. Ulkopuoliset lähteet syventävät ymmärrystä ja tekevät Raamatun tekstistä elävämmän. Sitä paitsi ne ovat mielenkiintoisia ja helppokäyttöisiä aivan tavallisellekin Raamatun tutkijalle.